Vi sorterar fler strumpor

Rutan och Randans överraskningsväska kom och i den låg en rosa låda som var full av strumpor. Förut hade vi sorterat och matchat olika strumpor men nu fanns det fler, det fanns stora och små! Alla barnen fick leta upp några som var likadana och därefter sorterade vi dom i tre högar; rutigt, randigt och prickigt.

DSC01314

Grunden till all matematik är att sortera och jämföra. I denna aktivitet sorterar vi efter mönster,färg och storlek och  jämför med hur de andra strumporna ser ut. I Lpfö står det att förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar.

3 reaktioner till “Vi sorterar fler strumpor”

    1. Hej! Vad roligt att du följer vår blogg. I inlägget ”Sortera strumpor” har vi gjort ett förtydligande kring strumporna då det är många som har frågat efter dem:
      ”På Rutan och Randans facebooksida finns strumpor att skriva ut. Likaså annat trevligt att använda i tema kring dessa fina matematikfigurer. Lycka till och tack till alla er som följer vår blogg.” 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s