Vindspel

Som en följd av att vi pratar om luft i olika sammanhang på Lingonet just nu, började vi titta på hur luften rör sig när det blåser. En cirkel med en massa fastknutna band sattes upp i trädet ute på gården. Den har väckt många samtal mellan barn-barn och barn-pedagog vid matsituationerna då vi ser den i fönstret.
Barnen kallar den för Vind-dansaren!
Något barn började prata om musik till dansaren och bygga ett vindspel av saker som låter när de slår mot varandra. Deras idé var att samla skräp och bygga av!
Vilket miljötänk!

Vi har letat pinnar som skulle passa och ”skräp” av metall har hittats på gården i buskarna (placerats ut av personal eftersom vi inte hittade något på vår promenad igår).

Barnen är olika intresserade och så måste det få vara, vi bygger lite och funderar kring vinden och vindspelet flera gånger varje dag. Ibland är vi flera barn, alla eller är det ett barn som jobbar och visar sedan för sina vänner.

För att kunna fästa kapsyler behövde vi göra hål i dem, barnen slår en spik igenom så blir det ett lagom stort hål. Kapsylen och annat skräp träs på tråd ”precis som när vi pärlar halsband”:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s