Om Blåbäret

IMGP0711

Blåbäret på Backsippan har barn mellan 2,5-6 år. Vi som arbetar här heter: Åsa Nilsson (förskollärare), Jossan Altergren (förskollärare) och Madde Lorentszon (barnskötare).

Vår målsättning med verksamheten är att barnen ska känna delaktighet, glädje och trygghet. De ska vara rustade med en god ryggsäck av erfarenheter för att kunna ta emot nya kunskaper för ett livslångt lärande.

Vi erbjuder en lekfull, lärorik och varierad vardag inomhus och utomhus. barnen får upptäcka utforska och samspela med många olika kompisar och pedagoger, vilket ger en social träning. Vi som pedagoger är lyhörda för deras erfarenheter, kunskaper och spontanitet, och har möjlighetsglasögonen på för att kunna se och möta varje barn. Vi tar vara på barnens kompetenta förmågor  och vi driver vidare vår verksamhet utifrån barnens lekar och intressen i mindre projekt. Vi lägger stor vikt vid det sociala samspelet och vill rusta barnen med goda förmågor för en så bra start i skolan som  möjligt. Förmågor som att lyssna och respektera andra arbetar vi dagligen med. exempelvis vid våra lärostunder där barnen får en egen stund att berätta eller visa något och vi övriga i gruppen lyssnar och visar respekt.

Att ha roligt och kunna skratta tillsammans, samt att det spontana i vardagen är viktigt!

2 reaktioner till “Om Blåbäret”

 1. Hej!
  Jag undrar om det finns möjlighet att få ta del av ert material som ni gjort kring Rutan och Randan. De fina strumporna ni skrivit ut och sorterat, Rutan och Randan målarbild osv. Jag skulle vara väldigt tacksam!

  sara.iko@hotmail.com

  MVH
  Sara

  1. Hej. Vad roligt att du följer vår blogg. På Rutan och Randans facebooksida finns strumpor att skriva ut. Likaså annat trevligt att använda i tema kring dessa fina matematikfigurer. Målarbilderna har vi själva ritat av från boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bromölla kommun

%d bloggare gillar detta: