Om Lingonet

Vi som arbetar på Lingonet är Anna Gustavsson (förskollärare), Lisa Arthursson (förskollärare) och Monica Andersson (barnskötare).

Vi arbetar tematiskt i enlighet med förskolans läroplan. Temat använder vi som grunden till den pedagogiska planeringen och planeras, så att barn i olika åldrar kan lära sig och överösas med något nytt efter sin egen utvecklingsnivå. Vi erbjuder barnen rolig och kreativ sysselsättning, som ändå har som syfte att lära barnen nya kunskaper och färdigheter. Tanken är att temat ska sträcka sig över hela läsåret, men i takt med att barngruppen utvecklas, kan slutmålet bli annat än det planerade.

Barn är kompetenta! Vi arbetar medvetet med att uppmuntra barnen till att bli så självständiga som möjligt. Detta kan till exempel yttra sig i att barnen provar att klä på sig ytterkläderna själv i den mån de kan, tar av sig blöjan själv eller att barnen tar fram en stol att klättra på för att nå upp till en hylla. När barnet övervinner olika svårigheter upplevs det som en framgång och självkänslan stärks. Arbetet i riktning till att bli självständig innebär också att göra val utifrån de egna förutsättningarna, att kunna ta ställning till vad just jag tycker och känner. Vi ger barnen stöd i att utveckla tillit till den egna förmågan och erbjuder en miljö som ger utrymme för egna val. Exempel på eget ställningstagande är att barnen väljer själv vid vilken plats de vill sitta när de ska äta lunch eller deltar i olika demokratiska val. Vi uppmuntrar barnens positiva sidor på olika sätt och där igenom stärker vi dem och skapar självkänsla.

Vi tydliggör och tar tillvara på barnens lärandeprocess genom pedagogisk dokumentation. Utgångspunkten för dokumentationen är att stärka barnen genom att synliggöra deras lärande samt att vidareutveckla verksamheten.

Vi har ett glatt humör hos oss och gillar att småbusa. Att kunna skratta och ha roligt ihop skapar en trivsam och trygg stämning.

4 reaktioner till “Om Lingonet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bromölla kommun

%d bloggare gillar detta: